Методът за подобряване на PCBA запояване

Хитове: 17

Време за освобождаване: 2022-12-05 15:50:53


1.Прогирайте температурата и времето на запояване

intermetallic връзката между мед и калай формира кристални зърна. Формата и размерът на кристалните зърна зависят от продължителността и силата на температурата по време на запояване. По -малко топлина по време на запояване може да образува фина кристална структура и отлична точка на запояване с най -добра сила. груба кристална структура (пестелива и крехка) и чиято сравнително висока якост на срязване се превръща в малка.  

11-6-533x400.jpg

2.reduce повърхностно напрежение

the сплотеност на калай

lead е дори по -голяма от това, че е дори по -голяма от това е по -голямо от това е по -голямо от това, че е по -голямо от това е по -голямо от това е по -голямо от това е по -голямо от това е по -голямо от това, че е по -голямо от това, че е по -голяма от спойка на водата, така че спойка е сферична, за да се сведе до минимум неговата повърхност (при същия обем, сферата има най -малката повърхност в сравнение с други геометрични форми, за да отговори на нуждите на най -ниското енергийно състояние). Ефектът на потока е подобен на ефекта на почистващия препарат върху металната плоча с мазнини. В допълнение, повърхностното напрежение също е силно зависимо от чистотата и температурата на повърхността. Само когато енергията на адхезията е много по -голяма от повърхностната енергия (кохезия), може да се появи идеална адхезия. Tin.

--

22-3-300x400.jpg3.pcba дъска за потапяне на калай ъгъл

, когато температурата на евтектичната точка на спойка е над35 ° C, ако капка спойка е поставена върху a Повърхностна повърхност с горещ поток, тогава ще се образува менискус. До известна степен способността на металната повърхност да се потопи с калай може да бъде оценена чрез формата на менискуса. Ако менискусът на спойка има очевиден ръб на подбиване, оформен като капка вода върху намазана метална плоча или дори има тенденция да бъде сферична, металът не може да се заварява. Само менискусът се простира до размер по -малък от 30. Той има добра заваряемост под малък ъгъл.

in Процесът на pcba запояване-to bga, BGA спойващите топки неизбежно винаги ще произвеждат някои балончета, което е кухината на The Топки за спойка. В индустрията ще има съответни изисквания за приемливия стандарт на размера на мехурчета

2024 Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd Всички права запазени.

Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd