Изисквания за запояване на PCBA за платки за печатни платки

Хитове: 21

Време за освобождаване: 2022-12-10 16:30:27


pcba запояването обикновено има много изисквания за платки за печатни платки, а дъските трябва да отговарят на изискванията за запояване. Тогава, защо процесът на запояване изисква толкова много изисквания за платката? Фактите са доказали, че в процеса на запояване на PCBA ще има много специални процеси и прилагането на специални процеси ще донесе изисквания към платката за PCB.

                Main-02.jpg

if Има проблем с платката на PCB, ще увеличи трудността на pcba soldering process, което в крайна сметка може да доведе до запояване на дефекти, неквалифицирани дъски и др. Следователно, за да се осигури гладкото завършване на специалния процес и улесняване Процесът на заваряване на PCBA, платката за PCB трябва да отговаря на изискванията за производство по отношение на размера и разстоянието на подложката.


1.pcb размер

the ширина на \ PCB (включително ръба на платката) трябва да бъде по -голяма от 50 mm и по -малко от 460 mm, а дължината на PCB (включително ръба на платката) трябва да бъде по -голяма от 50 mm. Ако размерът е твърде малък, трябва да го превърнете в пъзел.

2.pcb ширина на ръба на дъската

the ширина на ръба на дъската>5mm, разстояние между дъската<8mm, разстоянието между подложката Борд и ръба на дъската>5mm.

3.pcb огъване

upward кривина:<1.2mm, кривина надолу:<0.5mm, DCB деформация: максимална височина на деформация ÷ диагонална дължина<0. 25.

PCBA-435x400.jpg

4 Материал: Златоplated, калай

plated, мед и платинена; Като зелено масло, което очевидно се различава от цвета на маркировката в рамките на 1 мм от околността; в рамките на 5mm.

~

--5.pcb подложки

-е не през дупки на подложката S на SMD компоненти. Ако има през дупка, пастата за спойка ще тече в дупката, което ще доведе до намаляване на калай в устройството или калайът, който тече от другата страна, което води до неравномерна повърхност и пастата на спойка не може да бъде отпечатана.

khweshing Проектиране и производство на печатни платки, е необходимо да се разберат някои знания за PCB Procering Process, за да се направи продуктът подходящ за производството. Първо, разбирането на изискванията на преработвателната инсталация може да направи последващия производствен процес по -гладък и да избегне ненужни проблеми.

по -горе е изискването за обработка на PCBA за запояване на PCB платка. Когато произвеждаме платки за печатни платки, не бива да се отпускаме. Само чрез производство на високи платки за печатни платки могат по -добре да приемат други специални процеси, да им дадат живот и да инжектират душата на функционалността.

PCB-0923-533x400.jpg

2024 Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd Всички права запазени.

Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd  Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd